Kdo smo


Smo družinsko podjetje,ki se ukvarja s proizvodnjo kozmetike iz sivke  in drugih sivkinih izdelkov. Sivko skrbno negujemo na poljih ob Kraški vasici Povir, ki leži med Divačo in Sežano. Trenutno naš nasad obsega 5.000 sadik vrste Budrovka (Lavandulaxintermedia), Grosso (Lavandula hybrida)inLavandula Angustifolia, znana tudi kot »prava sivka«. Naša polja sivke so v osrčju narave in niso podvržena nobenim kemičnim vplivom. Dnevno so deležna naše ljubezni in pozornosti. Polja sivke so najlepša v času cvetenja in žetve, ko se na njih pasejo čebele, čmrlji in druge žuželke, ki, tako kot mi,iz te čudežne rastline črpajo vse najboljše.   

Že po prvem sajenju in prvi hladni zimi smo prepoznali ugodno klimo za gojenje sivke na Krasu, zato želimo v bodoče širiti tako nasad kot tudi obseg naših proizvodov.

Renčelj - izdelki iz sivke


Naša vizija in filozofija podjetja


Zadnje čase pogosto slišimo, kako škodljive in uničujoče so razne kemične snovi za naše zdravje. Vendar se mnogo ljudi sploh ne zaveda, da smo takšnim kemikalijam redno izpostavljeni v vsakdanjem življenju. Ob naših otrocih smo spoznali, kako pomembno je skrbeti za naše zdravje in telo s čim bolj naravnimi sestavinami. Zato smo združili željo po zdravem načinu življenja, ljubezen do sivke ter ljubezen do svojih otrok z namenom, da vse to delimo tudi z vami.
Vsi naši proizvodi so narejeni iz naravnih rastlinskih olj brez dodatka nevarnih kemičnih snovi, ki velikokrat povzročajo razne alergije, kožne ekceme in rdečine.  

Naš cilj je s posluhom do narave proizvajati naravne izdelke iz sivke in jih približati našim strankam ter kupce seznaniti s prednostmi, ki jih njihovemu zdravju prinaša naša Kraška sivka.

 

 

ЛАВАНДА

 

   Цветки лаванды всегда будут привлекать внимание своей нежностью и женственностью. Лаванда отлично справляется с воспалительными процессами на коже, способна снять раздражение и шелушение кожного покрова. Нежное воздействие лаванды позволяет использовать её для ухода за чувствительной и проблемной кожей. Широкий спектр косметических свойств цветков лаванды позволяет применять их как для базового ухода за кожей лица, так и для решения специфических кожных проблем.

 

 

Французские поля лаванды в Словении

Семейнаяя фирма “Ренчель” традиционно производят косметику из более 5.000 саженцев лаванды трёх прекрасных сортов. Из сортов Budrovka (Lavandulaxintermedia), Grosso (Lavandula hybrida) и Lavandula Angustifolia производят косметику в соответствии с международными стандартами качества и сертификатами.